kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Sealiha lõigud seenetega juustu teki all

Roog, mida võib julgelt pakkuda külalistele või valmistada perele argipäevaks.

Vaja läheb:

10 viilu kaelakarbonaadi või sisefilee tükki
10 šampinjoni
100g sinihallitus juustu
1 pakk vahukoort
soola, pipart

Pane ahi sooja 180 kraadi peale.
Maitsesta lihaviilud soola - pipraga.Viiluta šampinjonid meelepärasteks tükkideks. Pane pannile õli ja prae lihatükid kiirelt pruuniks. Kui see on tehtud siis tõsta lihatükid ahjuvormi põhja. Pane pannile pisut õli juurde ja pruunista kergelt seened paari minutiga. Aseta seened liha peale. Murenda juust liha ja seente peale ning vala vahukoor kõige peale . Küpseta ahjus umbes 30 min. 180 kraadi juures, siis alanda kuumust 170 kraadi peale ja lase roal küpseda veel 15 min. NB!Kindlasti kontrolli , et liha pehme oleks, kuna karbonaad ja filee küpsevad erineva ajaga . Selleks, et juust pealt kõrbema ei läheks pane foolium vormi peale , kui kuumust alandad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar