neljapäev, 12. jaanuar 2012

Juustune Kapsapirukas

Minu kõige lemmikum kapsapirukas üldse, kuigi jah peab möönma , et ka klassikaline kapsapirukas pärmi tainaga on üli hea.

Võta põhja jaoks :


  • 250g margariini

  • 250g kohupiima või kodujuustu


  • 5 1/4 dl jahu


  • 0,5 tl soola


  • 1tl suhkrut

Katte jaoks:



  • 1kg värsket kapsast


  • 200g juustu


  • 4 muna


  • 2dl hapukoort


  • 1tl soola


  • 1 tl suhkrut


  • hakitud tilli

Sega kohupiim, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ja hauta vähese vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhjale ja äärele. Jaga kapsas ühtlaselt tainale.Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar