kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Sealiha lõigud seenetega juustu teki all

Roog, mida võib julgelt pakkuda külalistele või valmistada perele argipäevaks.

Vaja läheb:

10 viilu kaelakarbonaadi või sisefilee tükki
10 šampinjoni
100g sinihallitus juustu
1 pakk vahukoort
soola, pipart

Pane ahi sooja 180 kraadi peale.
Maitsesta lihaviilud soola - pipraga.Viiluta šampinjonid meelepärasteks tükkideks. Pane pannile õli ja prae lihatükid kiirelt pruuniks. Kui see on tehtud siis tõsta lihatükid ahjuvormi põhja. Pane pannile pisut õli juurde ja pruunista kergelt seened paari minutiga. Aseta seened liha peale. Murenda juust liha ja seente peale ning vala vahukoor kõige peale . Küpseta ahjus umbes 30 min. 180 kraadi juures, siis alanda kuumust 170 kraadi peale ja lase roal küpseda veel 15 min. NB!Kindlasti kontrolli , et liha pehme oleks, kuna karbonaad ja filee küpsevad erineva ajaga . Selleks, et juust pealt kõrbema ei läheks pane foolium vormi peale , kui kuumust alandad.

Tšilli con carne

Kui leiaks kellegi sellise , kes kõik need retseptid siin üles märgiks , mis ma valmis teen , oleks väga :o)


Vahepeal on valminud mitmeid maitsvaid üllitisi . Üks nendest oli siis Tšilli con Carne "minu moodi"


Vaja läheb:

1 sibul

3-4 küüslauguküünt

1 tšilli

500g veise hakkliha ( võib ka olla segu , pool siga pool veist)

1 purk valgeid ube tomatikastmes

1 purk konserveeritud pruune ube

2 purki purustatud tomateid

maitsestamiseks soola, pipart ja ketšupit, pitsa maitseainet.


Kõigepealt haki sibul , küüslauk ja tšilli. Pane poti põhja pisut õli ning lisa sibul , küüslauk ja tšilli. Hauta neid seni kuni nad on klaasjad, lisa hakkliha. Maitsesta hakkliha soola - pipraga.Kui hakkliha on valmis siis lisa oad ja tomatid, nüüd keera kuumus maha ja lase vaikselt kastmel podiseda umbes 10 min. aegajalt segades, et põhja ei hakkaks. Maitsesta kastet ketšupi ja pitsa maitseainega. 5 min. veel podiseb ja siis ta valmis ongi!










esmaspäev, 16. jaanuar 2012

Kanakoivad juurviljadega kookospiimas

Nädalavahetus on möödas ja aeg on retsept üles kirjutada. Plaanis oli teha ahjukana juurviljadega, kuid nagu alati muutub plaan käigu pealt ;o) ning valmistasin hoopis kanakoivad juurviljadega kookospiimas. Selleks läheb vaja:



8 kanakoiba( võivad ka olla kintsud, filee)

1 punane sibul

3 küüslaugu küünt

pool sidrunit

4 porgandit

1 tšilli

rohelisi herneid

brokkolit

soola

pipart

1 purk kookospiima ( võib asendada ka vahu - või kohvikoorega )


Pane ahi sooja 230 kraadi.

Hõõru kanakoivad soola ja pipraga . Puhasta juurviljad ning tee endale meelepärased tükid.

Võta klaasvorm ning pane põhja pisut õli , aseta vormi porgandid , tsilli, sidrun, sibul , küüslauk,herned, brokkoli . Kõige peale pane kanakoivad.

Aseta vorm ahju ja pööra kuumus kohe 200 kraadi peale. Lase kanal 30 min. pruunistuda ahjus, siis võta vorm välja ning vala peale kookospiim. Lase kanal veel 30 min ahjus olla. NB! kui on kanakintsud või suuremat sorti kana tükid siis kindlasti pikenda ahjusoleku aega.

neljapäev, 12. jaanuar 2012

Juustune Kapsapirukas

Minu kõige lemmikum kapsapirukas üldse, kuigi jah peab möönma , et ka klassikaline kapsapirukas pärmi tainaga on üli hea.

Võta põhja jaoks :


  • 250g margariini

  • 250g kohupiima või kodujuustu


  • 5 1/4 dl jahu


  • 0,5 tl soola


  • 1tl suhkrut

Katte jaoks:



  • 1kg värsket kapsast


  • 200g juustu


  • 4 muna


  • 2dl hapukoort


  • 1tl soola


  • 1 tl suhkrut


  • hakitud tilli

Sega kohupiim, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ja hauta vähese vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhjale ja äärele. Jaga kapsas ühtlaselt tainale.Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30min.

teisipäev, 10. jaanuar 2012

Lõpuks valmis!



Uuel aastal uue hooga! Saigi blogi - tänapäeva retseptivihik valmis ! :o)
Kõik hea ja parem , mis valmib, saab ka siin ära mainitud, näidatud.